Sashimi med soyaglaze

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Alle elsker sashimi! Retten er inspirert av det japanske kjøkkenet, der sashimi betyr å servere fisk eller skalldyr rå, i tynne skiver. Det vanligste er å servere ponzusaus til, men vi har valgt å servere denne forretten med en deilig soyaglaze. 

Ingredienser

  • 250 g lakseloin

Soyaglaze:

  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress skåret i skiver
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 stk. reddik
  • 1 ts sesamfrø
  • 12 stk. østersblader eller brønnkarse

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til soyaglazen i en liten kjele og kok opp. Rør i kjelen til sukkeret har løst seg opp. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner. Når den er ferdig siles den og legges på glass.
  2. Skjær rå laks i tynne skiver og anrett på tallerkener. 
  3. Finkutt gressløk. Skjær vårløk og reddiker i skiver.
  4. Hell soyaglaze rundt fisken. Dryss over sesamfrø og pynt med gressløk, vårløk og reddikskiver.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie