Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sashimi med soyaglaze

Ingredienser

  • 250 g lakseloin

Soyaglaze:

  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress skåret i skiver
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 stk. reddik
  • 1 ts sesamfrø
  • 12 stk. østersblader eller brønnkarse
Del

Sashimi med soyaglaze

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker sashimi! Retten er inspirert av det japanske kjøkkenet, der sashimi betyr å servere fisk eller skalldyr rå, i tynne skiver. Det vanligste er å servere ponzusaus til, men vi har valgt å servere denne forretten med en deilig soyaglaze. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 250 g lakseloin

Soyaglaze:

  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress skåret i skiver
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 stk. reddik
  • 1 ts sesamfrø
  • 12 stk. østersblader eller brønnkarse

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til soyaglazen i en liten kjele og kok opp. Rør i kjelen til sukkeret har løst seg opp. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner. Når den er ferdig siles den og legges på glass.
  2. Skjær rå laks i tynne skiver og anrett på tallerkener. 
  3. Finkutt gressløk. Skjær vårløk og reddiker i skiver.
  4. Hell soyaglaze rundt fisken. Dryss over sesamfrø og pynt med gressløk, vårløk og reddikskiver.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 26.03.2023 16:53:06