Ingredienser

  • 200 g lakseloin
  • 8 stk. physalis
  • 2 ss spirer

Mojitodressing:

  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss blank rom
  • 1 ss virgin olivenolje
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Del

Laksesashimi med mojitodressing

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sashimi og mojito. To favoritter i skjønn forening kan jo ikke bli feil! De tynne, rå lakseskivene har fått en spennende og annerledes smak fra lime, rom og mynte. Forretten er frisk og nydelig, og vil treffe midt i blinken hos de som elsker råmarinert fisk (og deg).

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g lakseloin
  • 8 stk. physalis
  • 2 ss spirer

Mojitodressing:

  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss blank rom
  • 1 ss virgin olivenolje
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Slik gjør du

  1. Skjær laks i tynne skiver og legg dem fint på tallerkener.
  2. Bland sukker og rom. Visp inn olivenolje når sukkeret har løst seg helt opp. Bland inn limesaft, limeskall og finhakket mynte. Legg til side noen mynteblader til pynt.
  3. Bruk en skje og fordel dressingen over lakseskivene. Del physalis i to og fordel dem på tallerkenene sammen med spirer og noen mynteblader.

Server straks.

Du kan forberede dressingen i god tid, men vent med å blande inn mynte til du skal servere. Da beholder den friske mynten fargen sin.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant