Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sabayon

Sabayon (Zabaglione)

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 1 dl hvitvin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sabayon er en skummende og luftig dessertsaus som blir til ved at man pisker eggeplommer, sukker og vin over vannbad. Det italienske navnet på herligheten, som passer så perfekt i følge med frukt eller bær, er zabaglione.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 1 dl hvitvin

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker godt og tilsett vinen.
  2. Fortsett piskingen i vannbad (dvs. at bollen står i en kjele med kokende varmt vann) til kremen tykner.

Server vinsausen i dessertskåler med frukt eller bær og gratiner med en skibrenner eller med grillfunksjonen i ovnen. 

Har du ikke hvitvin kan du bruke hylleblomstsaft eller eplesaft.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 27.05.2024 09:23:30