Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brent baskisk ostekake med brunost

Brent baskisk ostekake med brunost

Ingredienser

1  porsjoner

gir 16–20 kakestykker

  • 350 g brunost
  • 3 dl kremfløte
  • 7 stk. egg
  • 800 g kremost naturell
  • 250 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel
  • 50 g brunost (ekstra til topping)

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva får du når du kombinerer spansk ostekake og norsk brunost? En saftig og kremet primbombe av en kake. Denne brente baskiske ostekaken med brunost er søt, salt, kremet og fyldig. Den har deilig mørk overflate og silkemyk kjerne. Lag den minst en dag før den skal nytes, og server den gjerne med en frisk bærsaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

gir 16–20 kakestykker

  • 350 g brunost
  • 3 dl kremfløte
  • 7 stk. egg
  • 800 g kremost naturell
  • 250 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel
  • 50 g brunost (ekstra til topping)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke foodprosessor? Røren kan fint lages for hånd. Start med å vispe kremosten myk, og rør deretter inn egg, brunostfløte og de tørre ingrediensene til du har en jevn og glatt røre.

Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende eller myk i kjernen.

Brent baskisk ostekake med brunost

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 09:28:43