Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baskisk ostekake

Brent baskisk ostekake

Ingredienser

16  porsjoner
  • 1 kg kremost naturell
  • 7 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min

Brent baskisk ostekake, også kjent som Basque Cheesecake, er en mektig og nydelig bakt ostekake fra det nordlige Spania. Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.

Tid
Over 60 min

Ingredienser

16  porsjoner
  • 1 kg kremost naturell
  • 7 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 60 g hvetemel

Slik gjør du

  1. Gjør klar en springform (24 cm) med bakepapir. Du trenger to ark bakepapir for at formen skal være helt dekket. Ta bunnen ut av formen, og bruk den til å trykke papiret godt inn til kanten og bunnen av formen. Bruk hendene til å klemme papiret godt inn til kanten. Ta papiret ut og fest formen i bunnen før du legger papiret tilbake i formen. Ikke tenk på at papiret bretter seg – det er med på å gi kaken dens rustikke utseende. Plasser formen på et stekebrett.
  2. Ha kremost, egg, sukker, fløte, vaniljesukker og hvetemel i en foodprosessor og kjør i 6-7 minutter på middels hastighet til en helt glatt røre. La stå i 10-15 minutter slik at luftbobler i røren blir borte.

    For en litt kraftigere smak kan du godt bytte ut rundt en tredjedel av kremosten med snøfrisk eller chevre. Du kan også gi kaken en spennende vri ved å tilsette ca. 250 g bløt blåmuggost.

  3. Hell røren i formen.
  4. Stek kaken midt i ovnen på 235 °C i 40-45 minutter, til kaken er mørk gyllenbrun på toppen men fortsatt helt dissete i midten. Kaken vil heve litt under stekingen, og deretter falle litt sammen når den avkjøles.
  5. Avkjøl kaken til romtemperatur og sett den deretter i kjøleskapet over natten for å sette seg ordentlig.
  6. La kaken bli romtemperert før servering. Pynt med bær og et dryss melis, og skjær i biter med en kniv dyppet i varmt vann.

Kaken er holdbar i 5-6 dager i kjøleskapet.

Kaken egner seg godt som dessert. Den bør lages minst et døgn før den serveres, for å få tid nok til å sette seg etter steking. Kaken skal være mørkbrent på toppen og tyktflytende i kjernen, og kan serveres med friske eller rørte bær.

Baskisk ostekake

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB15 15.06.2024 20:00:18