Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødvinskokt lammebog med speltrisotto

Rødvinskokt lammebog med speltrisotto

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1,5 kg lammebog
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 3 stk. rødløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 12 blader frisk salvie
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 3,5 dl rødvin
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 200 g perlespelt/ hel spelt eller byggryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bogen er en av de mest smaksrike delene av lammet, den trenger bare litt god tid i ovnen for å bli saftig og mør. Her serveres den med en spennende speltrisotto.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1,5 kg lammebog
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 3 stk. rødløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 12 blader frisk salvie
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 3,5 dl rødvin
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 200 g perlespelt/ hel spelt eller byggryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stor stekepanne. Brun lammebogen på alle sider og legg den til side. Ha i litt ekstra olje og fres halvparten av grønnsakene myke, ca. 2-3 minutter. Ha i hvitløk, salvie og pepperkorn og rør rundt.
  2. Legg bogen i en ildfast form sammen med stekte grønnsaker. Hell over rødvin og kraft, og dekk den godt med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen på 150 °C i ca. 3 ½ time, til kjøttet er mørt og løsner fra bena. Snu bogen et par ganger under steketiden, øs over med kraften. Ta lammebogen ut av formen og pakk den i folie.
  3. Fres resten av grønnsakene i en gryte, i ca. 2 minutter. Skyll perlespelt og bland den sammen med grønnsakene. Fres alt et par minutter under omrøring. Tilsett en øse av kraften fra lammebogen og la det småkoke i 15-20 minutter. Fyll på med mer kraft underveis. Smak til med salt og pepper.
  4. Rens kjøttet fra bogen, del det i biter og vend inn i speltrisottoen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 12:04:07