Ingredienser

  • 400 g entrecôte av storfe
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
  • 2 bokser hermetiske kidneybønner
  • 0,5 potte hakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Bønnegryte med entrecôte

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne bønnegryten er å anse som en variant av chili con carne. Massevis av smak og med et fint anslag av chili. Perfekt mat om høsten og vinteren når kulden regjerer utenfor vinduene.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g entrecôte av storfe
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
  • 2 bokser hermetiske kidneybønner
  • 0,5 potte hakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med løk i en gryte med olje.

2. Tilsett tomatpuré, hvitløk, gulrot, paprika, chili, krydder og hermetisk tomat. Kok opp og la det småkoke noen minutter. 

3. Ha hermetiske kidneybønner i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. Ha bønnene i gryten og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med hakket basilikum, salt og pepper. 

Server bønnegryten med ferskt brød og en klatt rømme eller yoghurt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant