Bønnegryte med entrecôte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Denne bønnegryten er å anse som en variant av chili con carne. Massevis av smak og med et fint anslag av chili. Perfekt mat om høsten og vinteren når kulden regjerer utenfor vinduene.

Ingredienser

  • 400 g entrecôte av storfe
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 2 stk rød paprika i biter
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 12 ts chilipulver
  • 2 boks hermetiske tomater (à 400 g)
  • 2 boks hermetisk kidneybønner
  • 12 potte hakket frisk basilikum
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med løk i en gryte med olje.

2. Tilsett tomatpuré, hvitløk, gulrot, paprika, chili, krydder og hermetisk tomat. Kok opp og la det småkoke noen minutter. 

3. Ha hermetiske kidneybønner i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. Ha bønnene i gryten og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med hakket basilikum, salt og pepper. 

Server bønnegryten med ferskt brød og en klatt rømme eller yoghurt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.