Ingredienser

  • 4 stk. biff av ytrefilet storfe á 180 g
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 ss whisky , skotsk
  • 5 dl kremfløte
  • 2,5 dl oksekraft /buljong/fond
  • 200 g sopp i skiver
  • 1 ts grov sennep
Del

Biff Balmoral fra Skottland

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maten i Skottland består av mye kjøtt, sjømat og grønnsaker. Landet er kjent for å servere virkelig lekker jaktmat slik som rådyrkjøtt og rype samt nydelig røket laks.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. biff av ytrefilet storfe á 180 g
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 ss whisky , skotsk
  • 5 dl kremfløte
  • 2,5 dl oksekraft /buljong/fond
  • 200 g sopp i skiver
  • 1 ts grov sennep

Slik gjør du

  1. Stek skivet sopp i en panne. Tilsett sennep, fløte og kraft. La det småkoke til væsken har redusert seg til halve mengden og blitt litt tykkere. Smak til med salt og pepper.
  2. Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler for medium stekt biff. Tilsett whisky og flambèr (Når du flamberer tenner du på brennevinet som du har helt over kjøttet i stekepanna. Tenn umiddelbart på slik at alkoholen fordamper, mens aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna).

Server biffene sammen med soppsausen og stekte potetbåter eller potetmos.

 
  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant