Råvareinformasjon
Skirt steak er et lang, tynt og flatt stykke, og egner seg godt til for eksempel grilling, strimlet på pizza, i sandwich og wok. Kan forveksles med nyretapp, for disse stykningsdelen har noen likheter med en røff kjøttkvalitet. Har lenge vært populær og ettertraktet i Mexico og USA, men heldigvis har skirt steak også blitt mer tilgjengelig her også.
Riktig tilberedning gir mør, rask og smakfull biff. Trenger lite puss og prepp. I dyret er den dekket av en membran, men denne fjerner slakteren. Etter det er det lite du trenger å gjøre før steking.
Mengdeberegning:
Beregn 150-200 g per person, avhengig av om du skal bruke den i taco med mye annet tilbehør, eller alene som biff.
Næringsinnhold per 100 g:
Spiselig del: 100%
Kilokalorier/kilojoule: 110 kcal/ 459 kJ
Fett 12 %
Protein: 26 %
Karbohydrater: 0 %
Oppbevaring/holdbarhet:
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 4 dager i kjøleskap. Den kan vakuumpakkes for lenger holdbarhet. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det.
Hvor på dyret:
Sitter på innsiden brystet, bringen ned mot buken. Et dyr gir fire skirts, en utside og en inneside på hver side av dyret. Utside skirt er den største av dem, innside litt mindre, men med samme gode egenskapene.