Hopp til hovedinnhold

Skirt steak

Skirt er lang og flat stykningsdel av storfe, og med riktig tilberedning får du et mørt og saftig stykke kjøtt med bra tekstur.

Skirt steak taco med bønnestuing
Finner jeg et fint stykke skirt steak i butikken, blir den alltid med meg hjem!
Matfaglig rådgiver Britt Marlene
skirt steak råvarebilde

Perfekt til taco!

Råvareinformasjon

Skirt steak er et lang, tynt og flatt stykke, og egner seg godt til for eksempel grilling, strimlet på pizza, i sandwich og wok. Kan forveksles med nyretapp, for disse stykningsdelen har noen likheter med en røff kjøttkvalitet. Har lenge vært populær og ettertraktet i Mexico og USA, men heldigvis har skirt steak også blitt mer tilgjengelig her også.

Riktig tilberedning gir mør, rask og smakfull biff. Trenger lite puss og prepp. I dyret er den dekket av en membran, men denne fjerner slakteren. Etter det er det lite du trenger å gjøre før steking.

Mengdeberegning:  
Beregn 150-200 g per person, avhengig av om du skal bruke den i taco med mye annet tilbehør, eller alene som biff. 

Næringsinnhold per 100 g: 
Spiselig del: 100%
Kilokalorier/kilojoule: 110 kcal/ 459 kJ 
Fett  12 % 
Protein: 26 %  
Karbohydrater: 0 %  

Oppbevaring/holdbarhet:  
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 4 dager i kjøleskap. Den kan vakuumpakkes for lenger holdbarhet. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det. 

Hvor på dyret:  
Sitter på innsiden brystet, bringen ned mot buken. Et dyr gir fire skirts, en utside og en inneside på hver side av dyret. Utside skirt er den største av dem, innside litt mindre, men med samme gode egenskapene.

skirt steak råvarebilde

Mørhet

Skirt er et stykke med fin og rik intramuskulær fettmarmorering. Du kan se lange - nesten børstelignende - kjøttfibre langs hele stykket. Stykket er benfritt, og uten fettrand.

På grunn av de lange kjøttfibrene er ikke skirt særlig egnet for gjennomsteking, da kjøttet kan bli seigt og vanskelig å tygge om det blir stekt for lenge. Her er kort tid på høy varme nøkkelen!

Finn din perfekte kjernetemperatur

Vi anbefaler å steke kjøttet på høy varme, og ta det av varmen når kjernetemperaturen viser 45-50 °C.

Blir det stekt for lenge kan kjøttet fort bli seigt. 

Hva skal du ha til?

Velg blant våre favoritter og finn en perfekt match til din neste biffmiddag

tilbehør til biff

Lyst på mer inspirasjon til biffmiddagen?

Plukk og miks blant alle våre tilbehørstips til biff.