Råvareinformasjon
Flat iron steak, også kjent som bogbiff, kommer fra utsiden av bogen eller skulderen på storfe. Det er et langt og flatt stykke kjøtt. Den har en større sene som må fjernes, enten før eller etter tilberedning. Når den er borte, får man to smale biffer med en fin og tett struktur.
Flat iron har potensiale for god marmorering, og egner seg derfor utmerket til pannesteking og grilling. Bør tilberedes til medium eller medium rå for best resultat.
Mengdeberegning:
150 – 200 gram per person.
Næringsinnhold per 100 gram:
Spiselig del: 100%
Kilokalorier/kilojoule: 160 kcal/ 669 kJ
Fett 2,7 %
Protein: 20 %
Karbohydrater: 0 %
Oppbevaring/holdbarhet:
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 5 dager i kjøleskap. Den kan vakuumpakkes for lenger holdbarhet. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det.
Hvor på dyret:
Flat iron steak sitter på utsiden av bogbladet. Det krever en erfaren slakter for skjære den ut pent, og trimme stykket ned til en stekeklar biff.