Ingredienser

  • 200 g fullkornris
  • 3 stk. kyllingfilet
  • 100 g frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 8 dl kyllingkraft
  • 3,5 dl lett kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 ss frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

248kcal

Energi

11g

Fett

29g

Protein

8.9g

Karbohydrater

0.5mg

Jern

Del

Tom Kha Gai med kyllingfilet

(13)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tom Kha Gai er en meget god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Originalt lages den av en hel kylling og galangarot. Vi har laget vår litt enklere med fersk ingefær og kyllingfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 200 g fullkornris
  • 3 stk. kyllingfilet
  • 100 g frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 8 dl kyllingkraft
  • 3,5 dl lett kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 ss frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

248kcal

Energi

11g

Fett

29g

Protein

8.9g

Karbohydrater

0.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær kyllingfilet i biter.
  3. Finkutt ingefær, hvitløk og sitrongress.
  4. Kok opp kyllingkraften og legg i finkuttet ingefær, hvitløk og sitrongress. La det småkoke i 3 minutter.
  5. Ha i kokosmelk, fiskesaus og biter av kylling. Kok opp og la det koke i 5 minutter til. Ha i revet limeskall, limesaft, tørket chili og koriander rett før servering.

 Server med kokt ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant