Marengskjærligheter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Søte, sprø marengskjærligheter på pinne! Lag kjærlighetene og kom i skikkelig vinterstemning, eller server dem som snop i en barnebursdag. 

Ingredienser

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker

Slik gjør du

1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.

2. Når marengsen har blitt luftig og stiv, ha den i en sprøytepose med rund tip (størrelse 8). Sprøyt fire små prikker i hvert hjørne av et stekebrett, legg et ark bakepapir over (nå ligger papiret rolig mens du jobber). Sprøyt en liten prikk på bakepapiret, legg på en kjærlighetpinne og sprøyt en prikk til over slik at pinnen ligger rolig. Sprøyt små prikker slik at formen ligner en snøkrystall. Fortsett på neste snøkrystall, og helt til du har sprøytet all marengsen. 

Pinner til kjærlighetene får du kjøpt i hobbybutikker eller i en spesialbutikk som har et godt utvalg av utstyr til baking.

3. Sett marengsen i stekeovn på 70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker (bruk gjerne varmluft om du steker flere brett samtidig). 

4. La marengsen avkjøle helt før du løsner dem forsiktig fra bakepapiret. 

Dryss gjerne litt melis over for ekstra vinterstemning. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.