Ingredienser

  • 4 stk. laksekotelett
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
  • 8 stk. potet
Del

Stekt laks med gulrot og spinat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En raus skive stekt laks med enkelt og godt tilbehør er rask og herlig hverdagsmat. Husk at det er bedre å steke laksen litt for lite enn litt for mye. Ta stekepannen av varmen mens fisken fortsatt er rosa inni, og la den hvile noen minutter mens du fikser tilbehøret, da er du garantert et saftig og vellykket resultat.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. laksekotelett
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
  • 8 stk. potet

Slik gjør du

  1.  Sett potetene til koking, og skrell gulrøttene. Bruk skreller eller ostehøvel til å skjære gulrøttene i lange, tynne strimler. Sjekk at spinaten er ren, og fjern de groveste stilkene. Sett til side.
  2. Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
  3. Varm en stor stekepanne og ha i margarin. Når det slutter å bruse og begynner å bli gyllent kan du legge i lakseskivene. Senk varmen litt og stek lakseskivene til de er gylne. Bruk stekespade og snu dem forsiktig slik at de blir stekt på den andre siden også.
  4. Ta stekepannen av varmen og la laksestykkene hvile i 3-4 minutter mens du gjør ferdig tilbehøret.
  5. Sjekk at potetene er ferdig kokt og hell av kokevannet.
  6. Varm olje i en vid kjele og fres gulrotstrimlene raskt, til de akkurat faller sammen. Vend inn spinaten og la den også så vidt falle sammen. Smak til med litt salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant