Ingredienser

  • 800 g røkt kolje eler annen røkt fisk

Grønnsaksragu:

  • 1 stk. løk
  • 150 g persillerot
  • 250 g aromasopp eller sjampinjong
  • 2 ss olje
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • ca. 100 g frisk spinat
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Røkt kolje med grønnsaksragu

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Røkt kolje har her fått utradisjonelt følge av en deilig grønnsaksragu med masse smak, som matcher den røkte fisken veldig godt. En klatt yoghurt eller rømme og en lite skvis med sitron et friskt alternativ til saus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g røkt kolje eler annen røkt fisk

Grønnsaksragu:

  • 1 stk. løk
  • 150 g persillerot
  • 250 g aromasopp eller sjampinjong
  • 2 ss olje
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • ca. 100 g frisk spinat
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Kok opp rikelig med vann i en romslig kjele. Legg i fiskestykkene. Varm opp til kokepunktet igjen, sett på lokk og trekk kjelen av platen. La fisken trekke i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på stykkene.
  2. Kutt løk og persillerot i fine terninger og sopp i skiver. Varm en stekepanne med litt olje i en stekepanne og fres grønnsaker og sopp til de begynner å få farge. Tilsett sitronskall- og saft og smak til med salt og pepper.
  3. Vend frisk spinat og hakket persille inn grønnsaksraguen. Smak til med litt salt og pepper.

Server gjerne med sitronbåter, perlespelt og en skål gresk yoghurt eller rømme.

Røkt kolje med grønnsaksragu

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant