Tyske potetpannekaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Om disse potetpannekakene er en smårett, et tilbehør eller en dessert har vi ikke blitt helt enige om. Uansett passer de sammen med både søtt og salt – som her hvor vi har anrettet potetpannekakene med deilig eplemos og sprøstekt bacon. 

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 3 stk egg
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 ts malt muskat
  • 4 ss hvetemel
  • 6 stk potet
  • 4 ss olje eller smør til steking

Til servering:

  • 300 g bacon
  • 4 ss eplemos eller plommekompott
  • 2 ss hakket frisk gressløk eller vårløk

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og ha den i en bolle. Visp inn egg, salt, pepper, muskatnøtt og hvetemel til en glatt røre.
  2. Skrell potet og riv dem grovt. Legg revet potet i et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye væske du klarer. Bland deretter poteten inn i røren.
  3. Varm olje i en vid stekepanne og bruk en stor skje til å plassere røren i pannen. Stek to store eller fire små pannekaker av gangen til de er gylne og sprø på begge sider, 3-4 minutter på hver side.
    Røren gir 10 store eller 15 små lapper.
  4. La pannekakene renne litt av seg på en tallerken med kjøkkenpapir.
  5. Stek bacon i stekepannen til det er sprøtt.
    Hold gjerne pannekakene varme i stekeovnen på 130 °C.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.