Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brødpudding

Ingredienser

  • 7 skiver tørt brød
  • 5 dl helmelk
  • 5 stk. egg
  • frøene fra 1 stk. vaniljestang eller en ts vaniljesukker
  • 2,5 dl sukker
  • 2 stk. plomme i terninger
  • 1 ss smør til smøring av form
Del

Brødpudding

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes - så utrolig god og så lett å lage.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 7 skiver tørt brød
  • 5 dl helmelk
  • 5 stk. egg
  • frøene fra 1 stk. vaniljestang eller en ts vaniljesukker
  • 2,5 dl sukker
  • 2 stk. plomme i terninger
  • 1 ss smør til smøring av form

Slik gjør du

  1. Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
  2. Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.
  3. Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.
  4. Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
  5. Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.

Server brødpuddingen varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Du kan også lage arme riddere for å bruke opp tørt brød, slik at du unngår å kaste mat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 01.04.2023 03:56:41