Brødpudding

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes - så utrolig god og så lett å lage.

Ingredienser

  • 7 skiver tørt eller gammlet brød
  • 5 dl helmelk
  • 5 stk egg
  • frøene fra 1 stk vaniljestang eller en ts vaniljesukker
  • 212 dl sukker
  • 2 stk plomme i terninger
  • 1 ss smør til smøring av form

Slik gjør du

  1. Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
  2. Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.
  3. Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.
  4. Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
  5. Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.
  6. Serveres varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.