Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g laksefilet eller ørretfilet
  • 500 g brokkolini eller brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. appelsin
  • 4 ss olje til steking
  • 4 ss teriyakisaus
  • 1 ss sesamfrø
Del

Laks teriyaki

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Raske hverdagsretter er noe vi aldri får nok av! Laks med teriyakisaus, brokkolini og appelsin er en herlig, smakfull hverdagsrett som hele falilien vil like.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g laksefilet eller ørretfilet
  • 500 g brokkolini eller brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. appelsin
  • 4 ss olje til steking
  • 4 ss teriyakisaus
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i porsjonsstykker og dryss over litt salt og pepper.
  2. Del brokkolini/brokkoli i biter. Finkutt det meste av det grønne på vårløken og ha det i en skål til servering. Strimle resten av vårløken grovt og finhakk hvitløk.
  3. Skjær skallet av appelsinen slik at du får med den hvite hinnen rundt båtene. Del appelsinen i treninger.
  4. Varm olje i en stekepanne og legg i laksestykkene med skinnsiden ned. Senk varmen til middels og sett på lokk. Stek i ca. 5 minutter, til skinnet er sprøtt og du kan se at fisken begynner å skifte farge.
  5. Hell teriyakisaus over laksestykkene og sett på lokket igjen. La fisken hvile i 3-4 minutter.
  6. Kok opp litt vann i en kjele og tilsett litt salt. Kok brokkolien 3-4 minutter, eller til den er knapt mør. Hell av kokevannet og bland inn hvitløk og appelsinbiter.
  7. Dryss sesamfrø og finsnittet vårløk over fisken.

Server med fullkornsris, byggris eller grove nudler.

Laks teriyaki

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant