Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat

Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ss flaksalt

salat:

  • 250 g revet gulrot
  • 150 g revet rødbete
  • 1 pk babyspinat
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 12 stk. tørket aprikos , delt i to
  • 4 ss gresskarkjerner

aïoli

  • 50 g frisk basilikum
  • 2 dl rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1- 2 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingspyd krydret med rosmarin! Grillspyd er perferkt når du ønsker at grillingen skal gå raskt og enkelt. Server med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. Saftig, friskt og fresht.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ss flaksalt

salat:

  • 250 g revet gulrot
  • 150 g revet rødbete
  • 1 pk babyspinat
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 12 stk. tørket aprikos , delt i to
  • 4 ss gresskarkjerner

aïoli

  • 50 g frisk basilikum
  • 2 dl rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1- 2 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll basilikum og tørk den lett. Kjør basilikum sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer, hvitløk og sennep. Spe forsiktig med basilikumsoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler, tre strimlene på spyd. Bland sammen krydder i en liten skål og dryss på kyllingspydene.

  1. Bland sammen salat i en skål, eventuelt legg ingrediensene lagvis i et glass med lokk.
  2. Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu dem ofte.

Server krydrede kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 15.07.2024 03:57:05