Grillet kyllingfilet med agurksalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingfilet er alltid populært – også som grillmat. Tørk fileten med papir før du legger den på grillen, og grill den raskt på høy varme før den får hvile seg ferdig i en kjøligere sone noen minutter. Agurksalat med grillet minimais er enkelt og spenstig tilbehør.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ts olje til pensling

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 2 båt revet hvitløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss flytende honning
  • 3 dl matyoghurt
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • ca. 1 ts olivenolje

  • ca. 14 stk agurk
  • 1 bunt reddik
  • ca. 3 ss søt chilisaus
Vis næringsinnhold
Energi
309kcal
Fett
9g
Protein
41g
Karbohydrater
15.7g
Jern
1.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Pensle kyllingfileter med olje, og krydre med litt salt og pepper. Grill filetene i ca. 5 minutter på hver side. La dem ettersteke noen minutter på den kjøligere delen av grillen.
  2. Skrell agurk og del i to på langs. Bruk en skje og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurkene i tynne strimler på langs, og deretter i små terninger. Ha terningene i en skål og bland med resten av ingrediensene.
  3. Grill minimais raskt, eller rist den i en varm stekepanne med litt olje. Avkjøl litt og bland inn i salaten.
  4. Smak til med salt og pepper. Sett salaten kaldt til den skal serveres.
Vil du redusere tilberedningstiden på kyllingfiletene, kan du dele dem på langs før du legger dem på grillen.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.