Biffpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Biffpai er hyggelig gjestemat. Med strimler av ytrefilet, spinat, grillet paprika og fullkornsbunn er dette en smaksrik pai som både vil glede og mette selskapet. 

Ingredienser

  • 300 g biffkjøtt i strimler
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 pk frisk spinat
  • 20 g pinjekjerner
  • 2 stk hermetisk grillet paprika
  • 15 stk sorte oliven
  • 3 stk egg
  • 3 dl melk

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g fullkornhvetemel
  • 2 ss vann

Slik gjør du

1. Kna fullkornshvetemel og smør sammen, tilsett kaldt vann og bland det godt til en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Forstek bunnen på 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.

2.  Brun biffstrimler i olje i en panne, krydre med salt og pepper. Tilsett spinat og pinjekjerner og la det steke noen minutter. Ha i paprika og oliven på slutten.

3. Legg stekt kjøtt og grønnsaker over i paiformen, tilsett sammenvispet egg og melk. Stek paien i ca. 35-40 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.