Spinat- og olivenpai

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat.

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk. egg
  • 1 pk frisk eller frossen spinat
  • 1 beger lettrømme
  • 150 g parmesan
  • 6 båt hakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 1 glass sorte oliven uten stein

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen smør og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Dekk til deigen godt og legg den i kjøleskap i minst 1 time.
  2. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel.
  3. Forstek paibunnen i ovnen på 230 °C i ca. 15 minutter.
  4. Visp sammen egg i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og hell det ut. Bruker du frisk spinat, damp den i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen.
  5. Stek paien videre ved 220 °C i ca. 20 minutter.

Paien smaker ypperlig til spekemat.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.