Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spinat- og olivenpai

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk. egg
  • 1 pk frisk eller frossen spinat
  • 1 beger lettrømme
  • 150 g parmesan
  • 6 båter hakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 1 glass sorte oliven uten stein
Del

Spinat- og olivenpai

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk. egg
  • 1 pk frisk eller frossen spinat
  • 1 beger lettrømme
  • 150 g parmesan
  • 6 båter hakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 1 glass sorte oliven uten stein

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen smør og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Dekk til deigen godt og legg den i kjøleskap i minst 1 time.
  2. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel.
  3. Forstek paibunnen i ovnen på 230 °C i ca. 15 minutter.
  4. Visp sammen egg i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og hell det ut. Bruker du frisk spinat, damp den i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen.
  5. Stek paien videre ved 220 °C i ca. 20 minutter.

Paien smaker ypperlig til spekemat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 01.04.2023 04:11:07