Lammekoteletter med asiatisk kålsalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Lammekoteletter er en fantastisk råvare med masse smak. Server dem med en liten asiatisk vri som denne friske kålsalaten med sesamolje og ingefær. En kombinasjon som kan gjøre hverdagsmiddagen til en hellig stund.

Ingredienser

  • 800 g lammekotelett
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss margarin

Kålsalat:

  • 14 stk rødkål
  • 12 stk nykål, sommerkål eller spisskål
  • 1 stk eple , gjerne syrlig
  • 1 stk rødløk
  • 2 ts finhakket frisk koriander

Dressing:

  • 1 ss riseddik eller hvitvinseddik
  • 12 ts sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg kotelettene på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter for å temperere dem.
  2. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.
  3. Finsnitt rødkål og nykål. Riv eplet grovt og kutt rødløk i tynne skiver.
  4. Krydre kotelettene med salt og pepper.
  5. Varm en stekepanne og ha i margarin. Når det slutter å bruse kan du legge i kotelettene og krydre dem med salt og pepper. Stek kotelettene til de har fått fin farge på begge sider. Sett på lokk og etterstek på svakere varme i 2-3 minutter.
  6. Hell dressingen over salaten og bland godt.
  7. Server kotelettene med den friske salaten.
Skal du steke lammekoteletter til mange kan du steke de i pannen først for å så sette dem i ovnen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.