Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 500 g granola.

  • 250 g lettkokte havregryn , evt. store havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 150 g grovhakkede mandler eller nøtter
  • 1 dl eplejuice eller annen fruktjuice
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 100 g honning eller lønnesirup
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen deilige, crunchy granola! Uunnværlig som topping på yoghurt eller kefir. Og prøv den på desserter, eller som dryss over kaker!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 500 g granola.

  • 250 g lettkokte havregryn , evt. store havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 150 g grovhakkede mandler eller nøtter
  • 1 dl eplejuice eller annen fruktjuice
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 100 g honning eller lønnesirup

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Oppbevar granolaen i tette glass. Holdbar i minst 1 måned i romtemperatur.

Lager du mer enn én porsjon kan det være lurt å tørke med varmluft og på flere brett.

Granolaen kan varieres på mange ulike måter, og du kan føye til eller trekke fra ingredienser for å lage akkurat den superblandingen du ønsker deg. Her er noen tips:

Rugflak

Bokhvete

Tørket frukt og bær (f.eks: blåbær, bringebær, eple, mango, aprikos, tranebær)

Krydder (malt kanel, kardemomme, muskat, nellik, vaniljesukker)

Rosiner

Kakaonibs

Kokosflak, kokosmasse

Mørk sjokolade (chocolate chips)

Peanøttsmør

Syltet ingefær (finhakket)

Revet appelsinskall

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Maten magen din digger

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 15:54:46