Hjemmelaget granola

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Lag din egen deilige, cruncy granola! Uunnværlig som topping på yoghurt eller kefir. Og prøv den på desserter eller som dryss over kaker!

Ingredienser

1 porsjon gir ca 500 g granola

  • 250 g havregryn (store eller lettkokte)
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 150 g grovhakkede mandler eller nøtter
  • 1 dl eplejuice eller annen fruktjuice
  • 2 ss nøytral olje
  • 250 g honning eller lønnesirup

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre i en romslig bolle.
  2. Bland juice, olje og honning i en liten kjele og varm opp til honningen smelter.
  3. Hell blandingen over i bollen og bland godt til alt er fuktet godt. Om du bruker store havregryn kan det være at du må la det stå en stund for å trekke til seg all væsken. 
  4. Hell alt ut på et stekebrett og fordel det ut i et jevnt lag.
  5. Stek midt i ovnen på 140 °C i ca. 1 time. Snu på blandingen hvert 15. minutt, slik at den blir jevnt stekt. Avkjøl helt.

Oppbevar granolaen i tette glass. Holdbar i minst 1 måned i romtemperatur.

Lager du mer enn én porsjon kan det være lurt å tørke med varmluft og på flere brett.

Granolaen kan varieres på mange ulike måter, og du kan føye til eller trekke fra ingredienser for å lage akkurat den superblandingen du ønsker deg. Her er noen tips:

Rugflak

Bokhvete

Tørket frukt og bær (f.eks: blåbær, bringebær, eple, mango, aprikos, tranebær)

Krydder (malt kanel, kardemomme, muskat, nellik, vaniljesukker)

Rosiner

Kakaonibs

Kokosflak, kokosmasse

Mørk sjokolade (chocolate chips)

Peanøttsmør

Syltet ingefær (finhakket)

Revet appelsinskall

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.