Kyllingkjøttkaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Server kyllingkjøttkakene med brun saus, smørdampet asparges og stekte poteter. Knallgod hverdagsmiddag! 

Ingredienser

  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk egg
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 2 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss olje til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 bunt grønn frisk asparges
  • 1 l vann til koking
  • 1 ss smør
  • 1 pose brun saus eller kjøttkakesaus
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 1 potte ertespirer til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Vask potet og del dem i grove biter/båter. Legg dem i en plastpose og ha i olje, salt og pepper. Vend på posen slik at alle bitene får olje på seg. Ha potetbitene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

Har du ferdigkokte poteter igjen fra gårsdagens middag, kan du dele potetene i grove biter og steke dem i en stekepanne med olje til de er gylne og sprø.

2. Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til 8 runde kaker og stek dem i litt smør.

Stek gjerne en liten prøvekake, og juster eventuelt med litt mer krydder dersom du ønsker.

3. Lag brun saus etter anvisning på posen, og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.

Har du tid - lag gjerne brun sausen fra bunnen av. Da blir den ekstra god! Linken til oppskriften finner du nedenfor.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha i smør, og kok asparges til de er såvidt møre, 2-3 minutter.

Server kyllingkjøttkakene med asparges, stekte poteter og tyttebærsyltetøy. Pynt gjerne med ertespirer. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.