Lagre

Ingredienser

6  porsjoner

Sukkerfri gelé:

  • 3,5 stk. gelatinplater
  • 1 dl sukkerfri rød saft
  • 2 dl vann
  • 200 g blåbær
  • 4 stk. digestive kjeks

Ostemasse:

  • 250 g kremost naturell
  • 3 ss melis
  • revet skall av 1 stk. lime
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
Del

Enkel opp ned ostekake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og gøy opp - ned ostekake! Lag en frisk og deilig, sukkerfri gelé i bunnen av en pen serveringsskål. Topp med søte blåbær og en syrlig ostekrem, dryss på knust kjeks for litt krønsj på toppen! Kaken er klar for servering!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

6  porsjoner

Sukkerfri gelé:

  • 3,5 stk. gelatinplater
  • 1 dl sukkerfri rød saft
  • 2 dl vann
  • 200 g blåbær
  • 4 stk. digestive kjeks

Ostemasse:

  • 250 g kremost naturell
  • 3 ss melis
  • revet skall av 1 stk. lime
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann, ca. 5 minutter.
  2. Ha saft og halvparten av vannet i en liten kjele. Kok opp blandingen, og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i blandingen. 
  3. Hell i resten av vannet, og la blandingen avkjøle seg litt før du heller den i en serveringsskål. Sett geléen kaldt til den stivner, minst 1-2 timer.
  4. Bland sammen kremost, melis, vaniljesukker, limeskall og -saft. Bruk en visp eller håndmikser og rør blandingen godt til osten er myk, og blandingen har blitt litt luftig. 
  5. I en annen bolle, pisk kremfløten stiv og vend den forsiktig inn i osteblandingen.
  6. Ta serveringsskålen ut av kjøleskapet, og dekk geléen med blåbær. 
  7. Fyll ostekremen over i skålen. 
  8. Dryss over noen knuste kjeks på toppen.

Enkel opp ned ostekake

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant