Enkel opp ned ostekake

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En enkel og gøy opp - ned ostekake! Lag en frisk og deilig, sukkerfri gelé i bunnen av en pen serveringsskål. Topp med søte blåbær og en syrlig ostekrem, dryss på knust kjeks for litt krønsj på toppen! Kaken er klar for servering!

Ingredienser

6 Porsjoner

Sukkerfri gelé:

  • 3,5 stk. gelatinplater
  • 1 dl sukkerfri rød saft
  • 2 dl vann
  • 200 g blåbær
  • 4 stk. digestive kjeks

Ostemasse:

  • 250 g kremost naturell
  • 3 ss melis
  • revet skall av 1 stk. lime
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann, ca. 5 minutter.
  2. Ha saft og halvparten av vannet i en liten kjele. Kok opp blandingen, og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i blandingen. 
  3. Hell i resten av vannet, og la blandingen avkjøle seg litt før du heller den i en serveringsskål. Sett geléen kaldt til den stivner, minst 1-2 timer.
  4. Bland sammen kremost, melis, vaniljesukker, limeskall og -saft. Bruk en visp eller håndmikser og rør blandingen godt til osten er myk, og blandingen har blitt litt luftig. 
  5. I en annen bolle, pisk kremfløten stiv og vend den forsiktig inn i osteblandingen.
  6. Ta serveringsskålen ut av kjøleskapet, og dekk geléen med blåbær. 
  7. Fyll ostekremen over i skålen. 
  8. Dryss over noen knuste kjeks på toppen.

Enkel opp ned ostekake

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.