Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
GRILLET VEGETARPIZZA

Pizza på grillen

Pizza er skapt for å deles! Og grilling er både sosialt og godt! Hva er vel da bedre enn å dele en pizza fra grillen med sprø skorpe og deilig smeltet ost? Vi har samlet noen gode tips og oppskrifter til deg om du skal slenge en pizza på grillen!

Grillen er som skapt for pizzabaking! Har du en grill som gir høy nok temperatur vil pizzaen stekes nesten som i en italiensk pizzaovn. En pizzastein kan være en god investering for å få ekstra «crunch» på pizzabunnen, og gjerne en pizzaspade for å gjøre jobben enklere. Vi gir deg oppskrifter og tips til hvordan du skal grille pizza 👇

Vi elsker deig <3

Før du kan begynne å grille bør du gjøre noen forberedelser på kjøkkenet. En hjemmelaget pizzadeig er raskt og enkelt å lage. Husk bare at deigen bør heve til dobbelt størrelse, 30-60 minutter, før du steker den, så begynn gjerne litt før du skal grille. Du kan fint bruke hvetemel i deigen, men velger du «tipo 0» eller «tipo 00» får du enklere en lettere, smidigere og mer luftig deig. Det er fordi melet tar til seg mer fuktighet og har en høyere utmalingsgrad. 

Husk nok mel på både bord, kjevle og pizzaspade når du skal bake ut pizzabunnen. Har du ikke pizzaspade, kan du rulle deigen forsiktig på kjevlet og legge bunnen over på grillen når den er varm. 

Topping

Når du har laget deigen, er det bare kreativiteten som stopper deg. Da kan du toppe pizzaen din med en deilig hjemmelaget tomatsaus eller hvit pizzasaus lagd med for eksempel crème fraîche, grovmalt pepper og friske urter, for eksempel pizzasausen vi brukte på grillet vegetarpizza.

Gjør klar pizzasaus, enten den er rød eller hvit, og kutt opp alt av topping slik at det er ferdig til å legges på når pizzaen går på grillen. Varier gjerne med flere oster, da får du ekstra smak på pizzaen!

Mest vanlig som topping er kanskje tomater, løk og skinke – men her er mulighetene mange. Kanskje frister det med en Pizza med BBQ kylling, Pizza med moreller og feta, Pizza med posjert egg og asparges eller en Pizza med spekeskinke og fersken

Fyr opp Grillen!

Når deig og topping er klart kan du fyre opp grillen. Legg pizzasteinen på grillen mens den er kald, slik at steinen gradvis varmes opp og du unngår at den sprekker. Enten du bruker kull eller gass – pass på å fyre opp rundt steinen og ikke rett under den. Da får du stekt pizzaen på indirekte varme, og steinen blir ikke så varm at pizzaen blir svidd før den er ferdig stekt.

Når temperaturen på grillen ligger mellom 230 °C – 280 °C er det klart for å kjevle ut pizzaen. Kjevle ut en tynn pizzabunn som er på størrelse med steinen. Legg bunnen på steinen med hjelp av en pizzaspade eller et kjevle. Stek bunnen et minutt på den ene siden, før du legger på fyllet. Start med saus, så ost og deretter kjøtt, fisk og/eller grønnsaker.

Forstekingen gjør at fyllet ikke trekker inn i bunnen, i tillegg er det enklere å flytte på pizzaen når bunnen er forstekt. Skal du steke flere pizzaer kan det være lurt å forsteke alle bunnene først, og deretter steke en og en pizza med topping. Følg med - litt avhengig av varmen - men, pizza på grillen er ferdig på bare noen minutter!

Pizzaparty!

Alle elsker pizza! Spesielt om de får en pizza toppet med det de liker aller best:) Inviter til pizzafest, forstek en stabel med bunner, lag pizzasaus, og kutt opp og gjør klar masse deilig topping. Da kan gjestene lage sin egen pizza med akkurat det fyllet de ønsker, og festen blir sosial og hyggelig for deg som inviterer også - når du slipper å stå hengende over grytene eller stå med oppvasken.

Nyt en herlig grillsesong med deilig pizza på grillen!

Sist oppdatert: mandag 2. juli 2018

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

Podcast-episode: Pizza på grillen - perfekt til date

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 22.07.2024 20:22:34