Lagre

Ingredienser

24  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge

  • 20 g revet mørk kokesjokolade til pynt
Del

Sjokolade­cupcakes med marengsglasur

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sjokoladecupcakes med en syrlig marengskrem er en perfekt liten godsak til venninnekaffen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

24  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge

  • 20 g revet mørk kokesjokolade til pynt

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Bland inn øvrige ingredienser, melet til slutt. Visp sammen til en jevn røre, og hell den i muffinsformer til de er 3/4 fulle.
  2. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdig. Stikk pinnen i midten av muffinsene, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett når du steker dem, da holder de fasongen bedre.
  1. Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv glasur, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge. 
  2. Ha marengsglasuren i en sprøytepose med rund tipp, og dekorer muffinsene. Pynt med litt revet sjokolade.

Server gjerne med friske bær. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant