Ingredienser

1 porsjon gir ca. 10 cupcakes

  • 80 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 40 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl helmelk

Frosting:

  • 4 dl melis
  • 230 g mykt smør
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 ss vaniljeekstrakt
Del

Cupcakes med sjokolade

(9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Herlige cupcakes med sjokolade i en fei. Av én porsjon får du 10 cupcakes.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 10 cupcakes

  • 80 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 40 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl helmelk

Frosting:

  • 4 dl melis
  • 230 g mykt smør
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 ss vaniljeekstrakt

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker sammen til det blir hvit. 
  2. Ha i ett egg av gangen og pisk det godt inn. 
  3. Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker sammen i en egen bolle. Ha i litt av gangen i smørblandingen. 
  4. Spe forsiktig med melk. 
  5. Fordel røren i muffinsformer til de er  2/3 fulle.
  6. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 185°C i ca. 15 minutter.
  7. Smelt hvit sjokolade og la det avkjøle seg. Pisk smør og melis hvit sammen med vaniljeekstrakt. Fortsett og pisk god mens du har i den hvite sjokoladen. 

Ta ut råvarene fra kjøleskapet i god tid, slik at de er temperert. Da er det enkelt å kjøre sammen kakerøren i en foodprosessor, uten at for eksempel smøret klumper seg sammen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant