Cupcakes med sjokolade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Herlige cupcakes med sjokolade i en fei. 

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 40 g kakaopulver
  • 280 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 80 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • 12 dl helmelk
  • 14 ts salt

Frosting:

  • 4 dl melis
  • 230 g mykt smør
  • 200 g hvit sjokolade
  • 2 ss vaniljeekstrakt

Slik gjør du

1. Kjør hvetemel, sukker, bakepulver, salt, vaniljesukker, smør, egg og melk sammen til en jevn røre i en foodprosessor.

2. Fyll muffinsformer litt under 2/3 fulle.

3. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 175 °C i ca. 25 minutter.

4. Smelt den hvite sjokoladen. La den avkjøle seg. Pisk smør og melis hvitt. Ha i den smeltede sjokoladen og pisk kremen godt sammen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den har fått en fluffy konsistens. Smak til med vaniljeekstrakt. 

Tips: Ta ut råvarene fra kjøleskapet i god tid, slik at de er temperert. Da er det enkelt å kjøre sammen kakerøren i en foodprosessor, uten at for eksempel smøret klumper seg sammen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.