Ingredienser

  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 båter presset hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl vann

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 1 stk. ferske, kalde egg

  • 150 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 ss frisk oregano
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

445kcal

Energi

21.4g

Fett

44.5g

Protein

15.7g

Karbohydrater

7.5mg

Jern

Del

Tomat- og hvitløksuppe

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En suppe som denne, laget med tomat, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt og veldig enkelt. Server med posjert eller kokt egg. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 båter presset hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl vann

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 1 stk. ferske, kalde egg

  • 150 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 ss frisk oregano
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

445kcal

Energi

21.4g

Fett

44.5g

Protein

15.7g

Karbohydrater

7.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper
  2. Kok opp en liten kjele med vann og ha i eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.

Kokt egg? Du kan også servere denne suppen med kokt egg. Kok da egg i 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
  1. Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.
  2. Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene og egg. Dryss oregano over. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant