Tomat- og hvitløksuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En suppe som denne, laget med tomat, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt og veldig enkelt. Server med posjert eller kokt egg. 

Ingredienser

  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 båt presset hvitløk
  • 12 ts salt
  • 4 dl vann

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 1 stk ferske, kalde egg

  • 150 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss rapsolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 4 ss frisk oregano
Vis næringsinnhold
Energi
445kcal
Fett
21.4g
Protein
44.5g
Karbohydrater
15.7g
Jern
7.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper
  2. Kok opp en liten kjele med vann og ha i eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.

Kokt egg? Du kan også servere denne suppen med kokt egg. Kok da egg i 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
  1. Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.
  2. Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene og egg. Dryss oregano over. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.