Appelsinmuffins

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftige appelsinmuffins med melisglasur - perfekt til påskekosen! Hemmeligheten er å presse litt appelsinsaft over muffinsene når de er ferdig stekt, da blir de ekstra saftige og gode. 1 porsjon gir ca. 12 muffins.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl hvetemel
  • revet skall av 0,5 stk. appelsin
  • 0,75 dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft

Til dynking:

  • saft av 0,5 stk. appelsin

Melisglasur:

  • 4 ss melis
  • ca. 1 ss saft av appelsin

Slik gjør du

  1. Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser til det er luftig, hvitt og kremaktig.
  2. Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg.
  3. Sikt sammen bakepulver, vaniljesukker og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen.
  4. Ha i revet appelsinskall og saft av appelsin. Vend røren sammen.
  5. Fordel muffinsformer i et muffinsbrett. Bruk en isskje eller to spiseskjeer, og fyll røren i formene.
  6. Sett muffinsbrettet på rist, på nest nederste rille i ovnen, og stek på 175 °C i 12-15 minutter, eller til muffinsene har fått en fin gyllen farge.
  7. Klem gjerne litt ekstra appelsinsaft over muffinsene når du tar dem ut av ovnen, da blir de ekstra saftige! Avkjøl på rist.
  8. Bland sammen melis og appelsinsaft til en melisglasur.
  9. Ha melisglasur på de avkjølte muffinsene, pynt gjerne med revet appelsinskall.

Du kan gjerne fryse muffinsene, men da må de være uten glasur. Vil du lage en saftig appelsinkake, kan du også steke denne røren i en smurt springform, ca. 22 cm i diameter.

Appelsinmuffins

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.