Vafler med bygg og appelsin

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En vaffel du kommer i påskestemning av! I denne vaffelrøren har vi både byggmel og byggryn, det metter og gir god smak til vaffelrøren. Ta med ferdigstekte vafler på tur, eller lag røren, hell den på en flaske og ta med. Så kan du steke vaflene på bålet. Appelsinsalaten kan du ha serveringsklar på en liten boks. 1 porsjon gir ca. 8 plater.

Ingredienser

  • 250 g byggmel
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk , gjerne kulturmelk eller kefir
  • 4 stk. egg
  • 50 g smør

Til servering:

  • 2 stk. appelsin
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss yoghurt naturell , eventuelt rømme

Slik gjør du

  1. Hell mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.
  2. Spe på med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Visp inn egg.
  4. Smelt smør og ha smøret i bollen.

Du kan også blande inn 100 g bløtlagte byggryn i røra for mer konsistens på vaflene. Eller bruke opp rester av byggrynsgrøt eller havregrøt om du har det.

  1. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking.
  2. Stek vaflene til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist.
  3. Skjær skallet av appelsin, og kutt i små terninger. Ha på sukker og kanel.

Server vaflene med litt yoghurt naturell og topp med appelsinsalaten. Pynt eventuelt med sitronmelisse eller frisk mynte.

Byggvafler med appelsin

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.