Ingredienser

1 porsjon er nok til å marinere ca 800 g kjøtt eller fisk

  • 2 båter hvitløk i skiver
  • 1 bit i skiver frisk ingefær , ca. 2 cm.
  • 1 stk. stjerneanis
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl olivenolje
Del

Appelsinmarinade

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig krydret marinade med touch av stjerneanis. Passer godt til kylling, kalkun og svin.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon er nok til å marinere ca 800 g kjøtt eller fisk

  • 2 båter hvitløk i skiver
  • 1 bit i skiver frisk ingefær , ca. 2 cm.
  • 1 stk. stjerneanis
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Grovhakk hvitløk og ingefær. Ha i en skål sammen med stjerneanis, appelsinskall og -saft og olje.
  2. Legg kjøtt eller fisk i en egnet form og hell marinaden over. Snu på stykkene så de blir dekket av marinade. Marinér minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant