Appelsinmarinade

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En deilig krydret marinade med touch av stjerneanis. Passer godt til kylling, kalkun og svin.

Ingredienser

1 porsjon er nok til å marinere ca 800 g kjøtt eller fisk

  • 2 båter hvitløk i skiver
  • 1 bit revet frisk ingefær , ca. 2 cm.
  • 1 stk stjerneanis
  • revet skall og saft av 1 stk appelsin
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Grovhakk hvitløk og ingefær. Ha i en skål sammen med stjerneanis, appelsinskall og -saft og olje.
  2. Legg kjøtt eller fisk i en egnet form og hell marinaden over. Snu på stykkene så de blir dekket av marinade. Marinér minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.