Frisk appelsinsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En frisk og crunchy appelsinsalat er perfekt tilbehør til grillet lammestek eller svinefilet. Klem appelsinsaft over salaten til slutt og du har verdens enkleste "dressing". 

Ingredienser

  • 500 g hodekål
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. reddik
  • 100 g sultanrosiner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 3 stk. appelsin
Vis næringsinnhold
Energi
326kcal
Fett
13.2g
Protein
9.6g
Karbohydrater
37.6g
Jern
1.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bruk en ostehøvel eller kniv og snitt hodekål fint, skjær også gulrot i lange tynne strimler på langs med ostehøvelen.
  2. Skjær reddik i tynne skiver, grovhakk rosiner og nøtter. Bland alt i en bolle og press over saften av 1/2 appelsin. 
  3. Skjær topp og bunn av appelsinene, slik at de står støtt. Skjær av skallet. Følg formen på appelsinen slik at minst mulig av fruktkjøttet blir med. Skjær appelsinene i tynne skiver. 

Anrett appelsinsalaten på fat og server den som tilbehør til grillet kjøtt eller dampet pinnekjøtt. Dryss gjerne over litt ekstra nøtter og rosiner til pynt. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.