Ingredienser

  • 500 g hodekål
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. reddik
  • 100 g sultanrosiner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 3 stk. appelsin
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

326kcal

Energi

13.2g

Fett

9.6g

Protein

37.6g

Karbohydrater

1.9mg

Jern

Del

Frisk appelsinsalat

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og crunchy appelsinsalat er perfekt tilbehør til grillet lammestek eller svinefilet. Klem appelsinsaft over salaten til slutt og du har verdens enkleste "dressing". 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g hodekål
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. reddik
  • 100 g sultanrosiner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 3 stk. appelsin
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

326kcal

Energi

13.2g

Fett

9.6g

Protein

37.6g

Karbohydrater

1.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bruk en ostehøvel eller kniv og snitt hodekål fint, skjær også gulrot i lange tynne strimler på langs med ostehøvelen.
  2. Skjær reddik i tynne skiver, grovhakk rosiner og nøtter. Bland alt i en bolle og press over saften av 1/2 appelsin.
  3. Skjær topp og bunn av appelsinene, slik at de står støtt. Skjær av skallet. Følg formen på appelsinen slik at minst mulig av fruktkjøttet blir med. Skjær appelsinene i tynne skiver.

Anrett appelsinsalaten på fat og server den som tilbehør til grillet kjøtt eller dampet pinnekjøtt. Dryss gjerne over litt ekstra nøtter og rosiner til pynt. 

Appelsinsalat med nøtter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant