Appelsincurd

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Appelsincurd er et søtt-syrlig alternativ til marmelade, og kan brukes både på brød og kjeks, i tillegg til deilige kakekremer.

Ingredienser

  • 2 stk appelsin (2 1/2 dl saft og skall fra 1 appelsin)
  • 1 stk stjerneanis
  • saft av ½ stk lime
  • 125 g usaltet meierismør
  • 2 dl sukker
  • 3 stk sammenpiskede egg

Slik gjør du

1. Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime.

2. Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle.

3. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet).

4. Rør hele tiden til den tykner og har fått passe konsistens (ca. 20 minutter). Avkjøl og fyll på rene glass.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.