Appelsincurd

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Appelsincurd er et søtt-syrlig alternativ til marmelade, og kan brukes både på brød og kjeks, og som deilig kakefyll.

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 5 dl ferdig curd

  • finrevet skall og saft av 2 stk appelsin
  • 1 stk stjerneanis (kan utelates)
  • saft av 0,5 stk lime
  • 2 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 125 g usaltet smør

Slik gjør du

  1. Ha appelsinsaft, -skall og evt. stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 2-2 1/2 dl. Tilsett saften av en halv lime. Plukk ut stjerneanisen.
  2. Bland sukker og egg i en glass- eller stålbolle og hell i appelsinsaften i en tynn stråle mens du visper hele tiden. 
  3. Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen av bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over varmen og hold temperaturen rett under kokepunktet.
  4. Varm opp blandingen under konstant visping til den tykner. Dette kan ta 20 minutter eller mer. 
  5. Fjern bollen fra varmen og visp inn smør i terninger. Pass på at alt smøret løser seg godt opp.
  6. Hell den ferdige curden på rene, tørre glass og skru på lokk. Avkjøl helt. 

 

Har du ikke stjerneanis, kan den erstattes av en kanelstang eller litt vanilje.

Appelsincurden er holdbar i opptil tre uker i kjøleskap. 

Appelsincurd

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.