Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hylleblomst- og appelsindram

Hylleblomst- og appelsindram

Ingredienser

1  porsjoner

0.5 liter:

  • 30 stk. hylleblomstkroner
  • skall av 1 stk. appelsin
  • 0,5 l vodka
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen spennende dram av blomstrende svarthyll – spennende å servere til skalldyr, eller som basis i coctails. Du kan også lage likør ved å tilsette sukker etter at drammen er silt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

0.5 liter:

  • 30 stk. hylleblomstkroner
  • skall av 1 stk. appelsin
  • 0,5 l vodka

Slik gjør du

  1. Bruk en saks og klipp av de tykkeste stilkene på blomsterkronene. Fyll et rengjort glass med blomster.
  2. Vask appelsinen godt i lunkent vann (bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt) og skrell av det gule skallet med en potetskreller. Ha skallet i glasset og hell over vodka. Skru på lokk.
  3. Sett glasset mørkt i 4-5 dager. Snu det gjerne et par ganger per dag.
  4. Sil vodkaen gjennom sileklede eller et kaffefilter. Ønsker du dram, er den ferdig og kan helles tilbake på flasken.
  5. Ønsker du likør, tilsetter du ca 1 ½ dl sukker og rører til det er oppløst før du heller det på flaske.

Oppbevar mørkt – sollys vil påvirke fargen.

Du kan også bytte ut vodka med gin og appelsin med sitron.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 17.07.2024 18:13:01