Ingredienser

6  porsjoner
  • 100 g sushiris
  • 100 g quinoa
  • 1 ss risvineddik
  • 4 stk. egg
  • 4 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 100 g rødkål
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 50 g frisk spinat
  • 6 stk. nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts wasabi
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

281kcal

Energi

14.2g

Fett

10.4g

Protein

27.0g

Karbohydrater

2.0mg

Jern

Del

Sushi-sandwich med eggerøre

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du laget sushi-sandwich før? Her har vi latt oss inspirere av Onigirazu - som er en japansk rett som blander sushi med sandwich. Vi har laget en ekstra sunn versjon, og byttet ut litt av den hvite sushirisen med quinoa. Perfekt som en fargerik og spennende lunsj, som en smårett eller som en lett middag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 100 g sushiris
  • 100 g quinoa
  • 1 ss risvineddik
  • 4 stk. egg
  • 4 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 100 g rødkål
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 50 g frisk spinat
  • 6 stk. nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts wasabi
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

281kcal

Energi

14.2g

Fett

10.4g

Protein

27.0g

Karbohydrater

2.0mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok ris og quinoa etter anvisning på pakken. Bland sammen, vend inn risvineddik og avkjøl litt.
  2. Visp sammen egg med vann, salt og pepper.
  3. Stek røren på middels varme i litt margarin til det begynner å bli en fast masse. Avkjøl.
  4. Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate. Bland strimlene med sesamolje og sesamfrø. Skyll og tørk spinatbladene.
  5. Montering: Legg et ark med noritang på et stykke plastfolie (la den glatte siden vende ned mot plasten). Ha litt ris på midten av arket. Fyll på med rødkål, spinat og eggerøre. Topp med ris. Brett kantene på nori-arket inn mot midten, slik at det blir som en liten pakke. Pakk plastfolien rundt, slik at du får en fin form som holder seg. Legg til side, og fortsett med å fylle resten på samme måte.
Syns du det er vanskelig å legge fyllet lagvis? Plasser en utstikkerform på nori-arket og legg fyllet lagvis i denne.
  1. Bland sammen rømme og wasabi, og server sammen med sushi-sandwichene.
Sushi-sandwich med eggerøre

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant