Cupcakes med vanilje

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Disse saftige og gode cupcakesene lager du enkelt i en foodprosessor. Ikke noe smør og sukker som røres hvitt eller egg og sukker som piskes til eggedosis.

Ingredienser

  • 240 g hvetemel
  • 280 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 80 g smør
  • 2 stk egg
  • ½ dl helmelk

Frosting:

  • 500 g melis
  • 80 g smør
  • ½ dl helmelk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dråpe rød konditorfarge , eventuelt mer eller annen farge etter ønske

Slik gjør du

  1. Kjør hvetemel, sukker, bakepulver, salt, vaniljesukker, smør, egg og melk sammen til en jevn røre i en foodprosessor.
  2. Fordel røren i muffinsformer til de er litt under 2/3 fulle.
  3. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 175 °C i ca. 25 minutter.
  4. Bland sammen det tørre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den har fått en fluffy konsistens. Frostingen bør brukes forholdsvis raskt. Den setter seg fort.
Ta ut råvarene fra kjøleskapet i god tid, slik at de er temperert. Da er det enkelt å kjøre sammen kakerøren i en foodprosessor, uten at for eksempel smøret klumper seg sammen.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.