Ingredienser

1 porsjon gir ca. 10 cupcakes

  • 80 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl helmelk

Frosting:

  • 500 g melis
  • 80 g smør
  • 0,5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dråpe rød konditorfarge , eventuelt mer eller annen farge etter ønske
Del

Cupcakes med vanilje

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saftige og gode cupcakes som du enkelt lager med en håndmikser. Pass på at smøret er helt mykt, så får du dem skikkelig luftige. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 10 cupcakes

  • 80 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl helmelk

Frosting:

  • 500 g melis
  • 80 g smør
  • 0,5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dråpe rød konditorfarge , eventuelt mer eller annen farge etter ønske

Slik gjør du

  1. Visp romtemperert smør og sukker sammen til det blir hvit. 
  2. Ha i ett egg av gangen og visp dem godt inn. 
  3. Bland hvetemel, bakepulver, salt og vaniljesukker sammen i en egen bolle. Bland inn litt av gangen i smørblandingen. 
  4. Spe forsiktig med melk. 
  5. Fordel røren i muffinsformer til de er  2/3 fulle.
  6. Stek kakene på midterste rille i forvarmet stekeovn på 185 °C i ca. 15 minutter.
  7. Bland sammen det tørre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen på middels hastighet til den har fått en fluffy konsistens. Frostingen bør brukes forholdsvis raskt. Den setter seg fort.
Ta ut råvarene fra kjøleskapet i god tid, slik at de er temperert. Da er det enkelt å lage kakerøren med håndmikser eller i foodprosessor slik at røren blir helt glatt og uten klumper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant