Cupcakes med vanilje

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Disse saftige og gode cupcakesene lager du enkelt i en foodprosessor. Ikke noe smør og sukker som røres hvitt eller egg og sukker som piskes til eggedosis.

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 10 cupcakes

  • 80 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl helmelk

Frosting:

  • 500 g melis
  • 80 g smør
  • 0,5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dråpe rød konditorfarge , eventuelt mer eller annen farge etter ønske

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker sammen til det blir hvit. 
  2. Ha i ett egg av gangen og pisk det godt inn. 
  3. Bland hvetemel, bakepulver, salt og vaniljesukker sammen i en egen bolle. Ha i litt av gangen i smørblandingen. 
  4. Spe forsiktig med melk. 
  5. Fordel røren i muffinsformer til de er  2/3 fulle.
  6. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 185°C i ca. 15 minutter.
  7. Bland sammen det tørre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den har fått en fluffy konsistens. Frostingen bør brukes forholdsvis raskt. Den setter seg fort.
Ta ut råvarene fra kjøleskapet i god tid, slik at de er temperert. Da er det enkelt å kjøre sammen kakerøren i en foodprosessor, uten at for eksempel smøret klumper seg sammen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.