Makroner med gul krem

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Små nøttemakroner med gul krem - også kaldt gule bomber! Og, det er nettopp det det er, en smakseksplosjon i munnen som minner om deilig suksessterte! Glutenfrie er de forresten også! 1 porsjon gir ca. 60 stk.

Ingredienser

Nøttebunn:

  • 4 stk eggehvite
  • 150 g melis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler

Gul krem:

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør

Pynt:

  • 50 g sjokolade
  • 5 stk grovhakkede hasselnøtter eller mandler (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Lag gul krem: Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
  2. Lag små nøttemakroner: Mal hasselnøtter eller mandler i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.
  3. Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i sukker litt etter litt og pisk til stiv marengs.
  4. Vend malte hasselnøtter eller mandler forsiktig inn i marengsen ved å bruke en slikkepott.
  5. Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter som (ca. 2 cm i diameter) på en stekeplate dekket med bakepapir.
  6. Stek de små nøttemakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
  7. La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
  8. Sett sammen nøttemakronene. Fyll den gule kremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.
  9. Smelt litt sjokolade i vannbad eller micro. Fyll sjokoladen i en liten sprøytepose og dekorer de små nøttemakronen med striper av sjokolade. Dryss eventuelt på litt grovhakket nøtter som pynt.

Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar dem i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil en uke, eller legg dem i fryseren.

Makroner med gul krem

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.