Kjeks

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Orginalnavnet til disse kjeksene er Sugar cookies, somer veldig populært i USA. Det finnes et stort utvalg av utstikkere, så her er det bare å slå seg løs med bilutstikker til minstemanns bursdag, veskeutstikker til ungdomsjenta eller bare vanlige pepperkakeutstikkerer. 

Ingredienser

 • 400 g hvetemel
 • 12 ts salt
 • 1 ts natron
 • 200 g smør
 • 200 g sukker
 • 2 stk egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

1. Rør hvetemel, salt og natron godt sammen i en egen bolle.

2. Pisk smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Tilsett et egg om gangen og la det blande seg godt mellom hver gang. Ha i vaniljeekstrakt.

Vaniljeekstrakt er ekte vanilje lagt på sprit. Du får kjøpt det på større dagligvarebutikker, forretninger som fører kjøkkenutstyr eller visse hobbybutikker. Hvis du ikke får tak i det, kan du lage det selv.

3. Ha deretter i melblandingen og rør til du har fått en glatt deig.

4. Del deigen i to, pakk begge deigemnene godt inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst en time.

5. Ta ut et deigemne av gangen fra kjøleskapet. Kjevle deigen ut på et melet underlag til deigen er ca. 1 cm tykk. Pass på å snu deigen underveis, så den ikke setter seg fast i underlaget. Stikk deigen ut i de formene du ønsker og legg kjeksene på bakepapir. Sett kjeksene inn i kjøleskapet i ca. 15 minutter før steking.

6. Kna resten av deigen sammen og bytt den ut med den andre du har igjen i kjøleskapet. Fortsett til du har brukt opp all deigen.

7. Stek kjeksene på 180 ᵒC i 8-10 minutter midt i stekeovnen. La kjeksene hvile/sette seg i noen minutter før du evtentuelt flytter dem over på noe annet.

Kjeksen vil holde seg i en uke i en lufttett plastboks.
 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.