Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Tyrkisk mat

Tyrkisk mat

Hjemmelaget tyrkisk mat på eget kjøkken. Her finner du samlende, spennende og smakfulle oppskrifter på tyrkiske favoritter, som kebab, gryter og baklava. 

Det tyrkiske kjøkken

Tyrkisk mat er et deilig møtepunkt mellom mange verdenshjørner. Her finner du arv fra det osmanske kjøkkenet, smaker fra Middelhavet og Midtøsten, hint fra Balkan og Sentral-Asia - alt blandet sammen på en måte som føles både kjent og eksotisk.

Yoghurt, krydder, grillspyd, småretter og søte fristelser - tyrkisk mat er både rik på tradisjon og perfekt for å dele.

Lefser til kebab

Lefser til kebab skal være tynne, myke og med god strekk!

Oppskrift

Baklava på to måter

Lahmacun

Lahmacun er populær gatemat fra Midtøsten - en tynn, sprø deig toppet med en blanding av lammekjøtt, paprika, løk og varme krydder.

Oppskrift