Ingredienser

  • 3 stk. egg
  • 3 dl yoghurt naturell
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss smør
  • 1 ts grovt chilikrydder
  • 2 stilker frisk dill
Del

Kokt egg med yoghurt og chilismør

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Perfekt til helgefrokosten eller en deilig brunsj - en uslåelig kombinasjon mellom bløtkokte egg, fløyelsmyk yoghurt og aromatisk chilismør. Litt sitron i yoghurten gir en deilig friskhet! Lager du denne retten med posjerte egg, får du det som kalles Cilbir, elller tyrkiske egg. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 stk. egg
  • 3 dl yoghurt naturell
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss smør
  • 1 ts grovt chilikrydder
  • 2 stilker frisk dill

Slik gjør du

  1. Kok egg i en kjele med vann til de er bløtkokte (3-6 minutter) eller "smilende" (6-8 minutter). Avkjøl i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Les gjerne mer om hvordan koke egg.
  2. Ha yoghurt i en vid skål og bland inn revet sitronskall og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bre yoghurten utover i skålen.
  3. Del de avkjølte eggene i to og legg dem over yoghurten.
  4. Smelt smør i en panne og ha i chilikrydder. La det frese et lite minutt slik at smøret får deilig smak og farge av krydderet. Øs det varme smøret over eggene og yoghurten rett før servering. 

I tyrkiske egg brukes ofte chilikrydderet Pul biber, men får du ikke tak i det kan du bruke et chilikrydder du har, og eventuelt tilsette litt røkt paprika for ekstra smak og farge. Gochugaru er et koreansk chilipulver som også gir en fin farge og en litt mer søtlig smak. 

  1. Dryss over finhakket frisk dill og litt grovkvernet pepper.

Server gjerne med sprøstekte skiver godt brød. NB! Oppskriften er næringsberegnet uten brød.

Tyrkiske egg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant