Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt egg med yoghurt og chilismør

Kokt egg med yoghurt og chilismør

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 3 dl yoghurt naturell
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss smør
  • 1 ts grovt chilikrydder
  • 2 stilker frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Perfekt til helgefrokosten eller en deilig brunsj - en uslåelig kombinasjon mellom bløtkokte egg, fløyelsmyk yoghurt og aromatisk chilismør. Litt sitron i yoghurten gir en deilig friskhet! Lager du denne retten med posjerte egg, får du det som kalles Cilbir, elller tyrkiske egg. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 3 dl yoghurt naturell
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss smør
  • 1 ts grovt chilikrydder
  • 2 stilker frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I tyrkiske egg brukes ofte chilikrydderet Pul biber, men får du ikke tak i det kan du bruke et chilikrydder du har, og eventuelt tilsette litt røkt paprika for ekstra smak og farge. Gochugaru er et koreansk chilipulver som også gir en fin farge og en litt mer søtlig smak. 

Server gjerne med sprøstekte skiver godt brød. NB! Oppskriften er næringsberegnet uten brød.

Tyrkiske egg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Den beste brunchen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 22.04.2024 01:40:51