Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sprøsteikt lammeside fra vest–telemark

Sprøstekt lammeside fra Vest-Telemark

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg lammeside
  • 2 ss salt
  • 2 ss grovmalt pepper
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. kålrot

Hvit saus:

  • 3 dl melk
  • 2 ss hvetemel utrørt i vann til jevning
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en tradisjonsrett som ble servert rett etter slakting om høsten. Resten av lammekjøttet ble sendt til salting og tørking. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvilket festmåltid den ferske lammesiden var!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg lammeside
  • 2 ss salt
  • 2 ss grovmalt pepper
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. kålrot

Hvit saus:

  • 3 dl melk
  • 2 ss hvetemel utrørt i vann til jevning
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Lammesiden skal spises med fingrene og beina skal gnages av.

Sprøsteikt lammeside fra vest–telemark

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 19.06.2024 09:27:05