Ingredienser

  • 1 stk. lammelår (2.5 kg)
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
Del

Lammelår fra Rana i Helgeland

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt tilberedt på denne måten blir saftig og mørt, noe som skyldes melkesyrebakteriene i kefirmelka. Tilbake i tid var denne fremgangsmåten en mulighet for å konservere eller oppbevare kjøttet for en kortere periode.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. lammelår (2.5 kg)
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen kefir, timian, rosmarin og hvitløk.
  2. Tøm blandingen i en stor plastpose, og legg i lammelåret (med eller uten bein). Knyt igjen posen. La det ligge i kjøleskap i 2 døgn.
  3. Ta lammelåret ut av posen og stryk av noe av marinaden med hånden. Den skal ikke skylles i vann. Krydre med salt og pepper.
  4. Stek lammelåret på 125 grader til kjernetemperaturen er 65-70 grader for medium til medium pluss, og 76 grader for gjennomstekt. 
Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.

Server med for eksempel råstekte poteter, sjysaus og grønnsaker.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant