Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammelår fra rana i helgeland

Lammelår fra Rana i Helgeland

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt tilberedt på denne måten blir saftig og mørt, noe som skyldes melkesyrebakteriene i kefirmelka. Tilbake i tid var denne fremgangsmåten en mulighet for å konservere eller oppbevare kjøttet for en kortere periode.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.

Server med for eksempel råstekte poteter, sjysaus og grønnsaker.

Lammelår fra rana i helgeland

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB12 20.05.2025 14:56:30