Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt sild med rösti

Røkt sild med rösti

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. bøkling
  • 4 stk. mandelpotet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss ørretrogn
  • 2 stilker frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, gullglitrende røkte sild på sprøstekt potetrösti er en nydelig forrett eller kveldsrett. Vi bør spise mer sild i alle former – det er både bærekraftig, sunt og godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. bøkling
  • 4 stk. mandelpotet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss ørretrogn
  • 2 stilker frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og del bøklingen på langs. Del hver filet i skrå biter. La skinnet sitte på. Sett kaldt til servering.
  2. Riv poteter grovt.
  3. Varm en stekepanne med olje. Stek tynne potetrösti til de er gyllenbrune på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Legg rösti på asjetter og topp med rømme, bøkling, løk og rogn. Pynt med frisk basilikum eller andre urter.

 

Röstiene kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen på 180 °C i noen minutter, til de blir sprø. Andre typer varm- eller kaldrøkt fisk kan erstatte bøklingen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 19.05.2024 00:34:58