Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saus til pinnekjøtt

Saus til pinnekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl pinnekjøtt- kraft fra koking
  • 2 dl melk eller fløte
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 113 kcal
Fett 7 g
Protein 5 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mange ønsker å servere pinnekjøttet med saus istedet for kokesjy eller pinnekjøttkraft. I denne lyse pinnekjøttsausen bruker du pinnekjøttkraften som basis for sausen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl pinnekjøtt- kraft fra koking
  • 2 dl melk eller fløte
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 113 kcal
Fett 7 g
Protein 5 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du synes kraften mangler smak, eller ønsker å variere litt, kan du redusere et par desiliter hvitvin eller rødvin og tilsette dette før du har i melk og fløte. La vinen redusere til under halvparten, slik at den rå smaken forsvinner.

Får du pinnekjøtt rester igjen anbefaler vi deg og prøve denne varianten med sichuanpepperglaze

Saus til pinnekjøtt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB12 21.05.2025 00:55:01