Mor Monsen

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Mor Monsen er en saftig og god formkake. Den kan gjerne fryses ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt. Denne oppskriften med Mor Monsen passer til en stor langpanne.

Ingredienser

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 500 g egg
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • saft og skall av 2 stk sitron
  • 4 ss mandelflak
  • 4 ss korinter
  • 4 ss perlesukker

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
  2. Tilsett ett og ett egg og rør det inn. Bland inn mel, bakepulver, sitronsaft og -skall.
  3. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Dryss over mandler, korinter og perlesukker.
  4. Stek kaken ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Skjær kaken i snipper før servering.

Her er flere tips til julekaker du kan bake i god til før jul og legge i fryseren.

Mor monsen

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.