Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mor monsen

Ingredienser

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 500 g egg
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • saft og skall av 2 stk. sitron
  • 4 ss mandelflak
  • 4 ss korinter
  • 4 ss perlesukker
Del

Mor Monsen

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mor Monsen er en saftig og god formkake. Den kan gjerne fryses ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt. Denne oppskriften med Mor Monsen passer til en stor langpanne.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 500 g egg
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • saft og skall av 2 stk. sitron
  • 4 ss mandelflak
  • 4 ss korinter
  • 4 ss perlesukker

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
  2. Tilsett ett og ett egg og rør det inn. Bland inn mel, bakepulver, sitronsaft og -skall.
  3. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Dryss over mandler, korinter og perlesukker.
  4. Stek kaken ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Skjær kaken i snipper før servering.

Her er flere tips til julekaker du kan bake i god til før jul og legge i fryseren.

Mor monsen

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 20.03.2023 11:02:02