Marmorkake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Marmorkake er en klassiker som aldri går av moten!

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 175 g smør (romtemperert)
  • dl sukker
  • 3 stk egg
  • dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • ts bakepulver

  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss melk

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker lyst og porøst.
  2. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
  3. Bland inn hvetemel med bakepulver og lettmelk vekselvis. Røren skal være godt blandet, men ikke seig.
  4. Ta av en tredjedel av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og melk. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.
  5. Legg halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form brødform à 1 1/2 liter, og glatt røren utover. Legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren.
  6. Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre. På den måten får kaken et marmorert utseende.
  7. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 45-50 minutter. Avkjøl på rist.

Når du skal strø en form, pensler du den først med litt smeltet smør eller margarin, deretter drysser du litt hvetemel i formen og rister litt på den. Hell ut det hvetemelet som ikke fester seg til fettet. Dette gjør at kaken løsner lettere fra formen når den er ferdig stekt.

Har du små kokker i huset? La barna lage marmorkake helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.