Lagre

Ingredienser

8  porsjoner
  • 175 g smør (romtemperert)
  • 2,5 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver

  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss melk
Del

Marmorkake

(8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marmorkake er en klassiker som aldri går av moten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

8  porsjoner
  • 175 g smør (romtemperert)
  • 2,5 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver

  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss melk

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker lyst og porøst.
  2. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
  3. Bland inn hvetemel med bakepulver og lettmelk vekselvis. Røren skal være godt blandet, men ikke seig.
  4. Ta av en tredjedel av røren og bland inn kakao, vaniljesukker og melk. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.
  5. Legg halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form brødform à 1 1/2 liter, og glatt røren utover. Legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren.
  6. Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene med røre, fra den ene kortsiden av formen til den andre. På den måten får kaken et marmorert utseende.
  7. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 45-50 minutter. Avkjøl på rist.

Når du skal strø en form, pensler du den først med litt smeltet smør eller margarin, deretter drysser du litt hvetemel i formen og rister litt på den. Hell ut det hvetemelet som ikke fester seg til fettet. Dette gjør at kaken løsner lettere fra formen når den er ferdig stekt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant