Leverpostei

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hjemmelaget leverpostei på er ganske enkelt å lage, og vil ganske sikkert imponere gjestene dine. Eksperimenter gjerne med egne smakstilsetninger som hakkede urter, grønn pepper, nøtter, hvitløk eller oliven. Lager du posteien i en fin liten krukke, er det en super julegave til den som er glad i mat.

Ingredienser

  • 150 g lever av svin
  • 100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på
  • 1 stk løk
  • 4 stk ansjosfilet
  • 112 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 112 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts malt allehånde
  • 1 stk egg
  • 1 pose aspic
  • 1 dl sherry

Slik gjør du

  1. Renskjær leveren for hinner og blodårer og del den i mindre biter. Kok opp vann. Ha leveren i det kokende vannet i 20 sekunder og hell av vannet. Avkjøl helt.
  2. Skjær kjøtt og løk i mindre biter. Ha det i en hurtigmikser sammen med lever og anjos. Kjør det raskt sammen.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til massen er jevn. Hvor grov posteien blir bestemmes av hvor lenge maskinene får gå. 
  4. Vend inn de smaksstoffene du ønsker.
  5. Ha røren over i en eller flere smurte former og stek i vannbad på 175 ºC i ca. 1 time, avhengig av størrelsen på formene. Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 ºC. Avkjøl helt.
  6. Lag aspic etter framgangsmåte på posen, men bytt gjerne ut noe av vannet med litt sherry. Avkjøl og hell aspicen over posteien før den begynner å stivne.  

Server gjerne på grovt landbrød med stekt bacon, stekt sopp og små sylteagurker, eller på sprø kjeks med en klatt god gelé på toppen. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.