Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Leverpostei

Leverpostei

Ingredienser

  • 150 g lever av svin
  • 100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1,5 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl sherry
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget leverpostei på er ganske enkelt å lage, og vil ganske sikkert imponere gjestene dine. Eksperimenter gjerne med egne smakstilsetninger som hakkede urter, grønn pepper, nøtter, hvitløk eller oliven. Lager du posteien i en fin liten krukke, er det en super julegave til den som er glad i mat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 150 g lever av svin
  • 100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1,5 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl sherry

Slik gjør du

  1. Renskjær leveren for hinner og blodårer og del den i mindre biter. Kok opp vann. Ha leveren i det kokende vannet i 20 sekunder og hell av vannet. Avkjøl helt.
  2. Skjær kjøtt og løk i mindre biter. Ha det i en hurtigmikser sammen med lever og anjos. Kjør det raskt sammen.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til massen er jevn. Hvor grov posteien blir bestemmes av hvor lenge maskinene får gå. 
  4. Vend inn de smaksstoffene du ønsker.
  5. Ha røren over i en eller flere smurte former og stek i vannbad på 175 ºC i ca. 1 time, avhengig av størrelsen på formene. Leverposteien er ferdig når steketermometeret viser 76 ºC. Avkjøl helt.
  6. Lag aspic etter framgangsmåte på posen, men bytt gjerne ut noe av vannet med litt sherry. Avkjøl og hell aspicen over posteien før den begynner å stivne.  

Server gjerne på grovt landbrød med stekt bacon, stekt sopp og små sylteagurker, eller på sprø kjeks med en klatt god gelé på toppen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB13 29.11.2023 06:42:23