Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grunnoppskrift postei og paté

Grunnoppskrift postei og paté

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Postei eller paté er malt farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har oftest grovere struktur enn postei og kan fungere som egen rett. Vår oppskrift er laget av svinelever og er en god grunnoppskrift det går an å smaksette på mange ulike måter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om leveren dyppes i kokende vann før videre behandling vil det gi en mildere leversmak på den ferdige patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av "råsmaken".

Forslag til smak på postei: * Syltet grønn eller rød pepper * Krydderurter, friske eller tørkede * Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær – ca. ½ - 1 ts av hver

La pateen/posteien bli kald i formen, pynt med for eksempel sølvløk, sylteagurk og urter. 

Patéen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal patéen/posteien fryses må den pyntes senere.

Smørbrød med leverpostei eller patéDansk smørrebrød med med lun leverpostei, bacon og sopp.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 12.04.2024 16:11:05