Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julepostei

Ingredienser

  • 500 g lever av svin
  • 250 g spekk
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl kraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 ts tørket timian
Del

Julepostei

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pateer og posteier skal være rause på ingredienser og smak. Denne posteien er ikke vanskelig å lage.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g lever av svin
  • 250 g spekk
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl kraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Skjœr lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.
  2. Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
  3. Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell i farsen.
  4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C
Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 23.03.2023 16:27:09